Van der Elst: “Club heeft hem nodig om goed te draaien”

Van der Elst: "Club heeft hem nodig om goed te draaien"

26 november 2015 08:30 - Club Brugge ziet de ziekenboeg geleidelijk aan leeglopen en dat komt ook het voetbal ten goede. Zo won blauw-zwart afgelopen weekend nog overtuigend met 3-0 van Zulte Waregem. Dat zag ook Club-icoon Franky Van der Elst.

Hij vindt dat vooral één speler bepalend is voor het spelniveau van blauw-zwart. “Om een goed draaiend Club te krijgen, heb je een type Vormer nodig. Hij bezit een groot loopvermogen, maar beschikt ook over goede voeten. En hij heeft de gave om op het juiste moment in het strafschopgebied op te duiken.”

Daarnaast vindt Van der Elst de Nederlander beter dan zijn rechtstreekse concurrent. “Vormer zorgt voor rendement: hij infiltreert om te scoren. Anders dan bijvoorbeeld Claudemir, die zeker niet zo efficiënt is. Goed gezien van Preud’homme om van hem een box-to-box te maken en geen verdedigende middenvelder”, klinkt het in HLN Sport Plus.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.