Vandenbempt neemt het op voor MPH

Vandenbempt neemt het op voor MPH

30 november 2015 20:35 - Michel Preud’homme haalde afgelopen zondag zijn gram door met 1-4 te gaan winnen op het veld van Mechelen. Toch blijven er veel tegenstanders van zijn gehanteerde roteerpolitiek. Peter Vandenbempt neemt het echter op voor de Brugse coach.

“Ik ga er altijd van uit dat een trainer weet waarmee hij bezig is en over veel meer informatie beschikt uit de trainingen en van alle data per spelers”, opent Vandenbempt bij Sporza. “Bovendien moet je je groep ook fysiek managen over een heel seizoen.”

“Preud’homme roteert, maar of hij gelijk heeft, weten we in onze competitie pas op het einde van het seizoen. Als Club straks hoenderfris en fit door de play-offs wandelt, dan heeft hij wel gelijk. Club was alvast de meest frisse van de drie ploegen die Europees gespeeld hebben.”

“De tegenstanders van het roteren hebben het over het ontbreken van automatismen en spelers die geen vertrouwen opdoen als ze de ene week spelen en de andere weer op de bank zitten. Ze verwijzen dan naar Barcelona, dat inderdaad niet roteert. Maar bij die andere beste ploeg van de wereld, Bayern München, doet trainer Pep Guardiola dat bijvoorbeeld wel. Daar heeft, op doelman Neuer na, al iedereen op de bank gezeten. En Guardiola is nu toch ook geen dommerik hé?”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.