Waarom Club Brugge de terugronde hoopvol tegemoet gaat

Waarom Club Brugge de terugronde hoopvol tegemoet gaat

Nu de heenronde in de Jupiler Pro League erop zit, is het tijd voor de eerste conclusies. BlauwZwartFans kwam, met het oog op de terugronde, tot een opvallende constatering.

Eerst en vooral heeft Club Brugge met 28 punten exact evenveel punten als vorig seizoen na 15 speeldagen. Toch was de perceptie over die prestatie toen helemaal anders. Dat komt voornamelijk omdat het Europees parcours tot dusver zwak was en er al 5 keer verloren werd in de eigen competitie.

Maar blauw-zwart kan de terugronde hoopvol tegemoet gaan. Van de resterende ploegen die op dit moment Play-off I spelen (KV Oostende, AA Gent, Anderlecht, Zulte Waregem en Sint-Truiden), heeft Club al vier van de vijf ploegen op verplaatsing bekampt. Michel Preud’homme en zijn manschappen moeten van de huidige top 6 enkel nog naar het Albertparkstadion in Oostende.

Bovendien staat intussen, op Bernie Ibini na, iedereen op het trainingsveld. Enkele spelers trainen nog individueel, maar het staat nu al vast dat de plaatsen een stuk duurder zullen worden in de terugronde. Tenzij blauw-zwart opnieuw met een blessureplaag te maken krijgt natuurlijk.

[soccer-info id=’8′ type=’table’ style=’blue_light’ highlight=’219||Club Brugge’ width=’600′ /]


Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2016-2017.

,

Comments are closed.