Wellicht goed nieuws voor wedstrijd tussen Club en Napoli

Wellicht goed nieuws voor wedstrijd tussen Club en Napoli

24 november 2015 06:31 - Premier Charles Michel heeft maandagavond officieel aangekondigd dat de terreurdreiging in het Brusselse Gewest nog tot volgende week maandag op niveau 4 blijft. Die beslissing heeft mogelijk ook voor Club Brugge gevolgen.

Donderdag is het Jan Breydelstadion het decor voor de Europa League-confrontatie tussen Club en Napoli. Aangezien het om een risicowedstrijd gaat, is de steun van de federale politie nodig. Die ordediensten worden door het hoogste dreigingsniveau echter in het Brusselse Gewest verwacht.

Toch gaat de wedstrijd tussen Club en Napoli wellicht door. Dat meldt Het Laatste Nieuws. “Met alleen Brugse agenten kunnen we de wedstrijd niet laten doorgaan”, vertelt burgemeester Renaat Landuyt. Tenzij… Het statuut van Club – Napoli zou wijzigen in een niet-risicomatch. Dat is mogelijk wanneer de bezoekende fans geweerd worden, net zoals de fans van Anderlecht en AA Gent niet welkom zijn in Frankrijk.

Een andere mogelijkheid is dat het Jan Breydelstadion helemaal géén fans ontvangt, dus ook niet de Brugse. Al lijkt dat scenario wel heel drastisch. Club zou alleszins willen vermijden dat de wedstrijd afgelast wordt, aangezien de kalender nu al overvol zit. Dinsdag zit Club met het stadsbestuur samen om een definitief besluit te nemen.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.