Wordt Club Brugge – Zulte Waregem afgelast?

Wordt Club Brugge - Zulte Waregem afgelast?

21 november 2015 08:25 - De aanslagen van vorige week vrijdag in Parijs hebben ook grote gevolgen voor de voetbalwereld. Nadat eerder de interland tussen de Rode Duivels en Spanje niet kon doorgaan, raadt het crisiscentrum nu ook aan om alle matchen in eerste en tweede klasse af te gelasten. 

Mogelijk is AA Gent – Westerlo de enige match die afgewerkt wordt van de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League. Het crisiscentrum heeft het dreigingsniveau voor het Brusselse gewest namelijk opgetrokken naar niveau 4. Dat is het hoogst mogelijke niveau. Binnenlandse Zaken vraagt om alle wedstrijden in eerste en tweede klasse te annuleren. Op dit moment is het nog niet zeker of er gehoor wordt gegeven aan die aanbeveling.

De KBVB en de Pro League zijn momenteel in crisisberaad. “De bond en de Pro League zullen samen tot een beslissing komen. Als de matchen in eerste klasse worden afgelast, zal tweede klasse sowieso volgen. Dat is al beslist”, aldus Thibault De Gendt van de KBVB. Naar verluidt zou één van de redenen voor het eventueel aflassen van het voetbal het vrijkomen van extra politiemanschappen zijn.

Volgens HLN betekent niveau vier dat de dreiging “ernstig en zeer nabij” is. De verhoging van het dreigingsniveau voor het hoofdstedelijk gewest komt er na een nieuwe evaluatie van het antiterreurorgaan OCAD. In de rest van België blijft niveau 3 van kracht.

UPDATE: tot nader order gaan de wedstrijden van de 16de speeldag door (klik voor meer info)

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.