Zo overwon Bjorn Engels een jaar blessureleed

Bjorn Engels tackle (Club Brugge - Moeskroen)

11 november 2015 07:53 - Het is intussen van 5 oktober 2014 geleden dat we Bjorn Engels nog in blauw-zwart shirt konden bewonderen. Toen won Club met 3-0 van Standard. Vier dagen later sloeg het noodlot ongenadig hard toe: een scheurtje aan de enkelband én een meniscusletsel. En dat was nog maar het begin, want niet veel later volgde die dekselse botoedeemblessure.

Toch zou Bjorn Engels, ondanks een ellenlange lijdensweg, nooit opgeven. De 21-jarige verdediger, die sinds zijn zesde een abonnement heeft in Jan Breydel, is niet van plan om zijn droom op te bergen. Integendeel! Op onderstaande vier manieren slaagde hij erin om een jaar blessureleed te overwinnen.

1) De PlayStation

“Aangezien Bjorn alleen maar mocht rusten, probeerde hij geregeld zijn frustraties weg te spelen op de PlayStation”, vertelt Bianca Van Yperen, de moeder van Bjorn, aan Sport/Voetbalmagazine. “Niet kunnen doen wat je uiteindelijk het liefst doet – voetballen – is heel vervelend.”

2) Mentaliteit

“Bjorn is mentaal sterk, dat is in het verleden al gebleken. Hij weet wat het is om met tegenslagen om te gaan. We hielden hem altijd voor dat hij hier sterker zou uitkomen. Ook al was het de start van zijn zoveelste lijdensweg”, aldus de moeder van de centrale verdediger.

3) Afstand nemen

“In maart, toen Bjorn na twee trainingen opnieuw iets voelde en de medische staf besliste dat hij zich op het volgende seizoen moest concentreren, kreeg hij een serieuze klop”, vertelt zijn moeder. “Geen Play-Off I, geen bekerfinale, geen Europees voetbal,… Hij moest meteen op vakantie vertrekken. Afstand nemen.”

4) Ondersteuning van het Brugse bestuur

“Hij heeft sowieso een warme entourage”, begint Bjorns moeder haar verhaal. “Maar ook Vincent Mannaert en voorzitter Bart Verhaeghe stuurden hem geregeld een sms’je, belden eens of bezorgden een fruitmand. Kleine attenties, maar voor een gevoelige jongen als Bjorn heel belangrijk, ook al omdat hij helemaal uit beeld was verdwenen. Hij stuurde ook sms’jes terug: ‘Ik hoop dat ik zo snel mogelijk iets voor de club terug kan doen.'”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.