Anderlecht-fans jammeren (onterecht) over Gumienny

Anderlecht-fans jammeren (onterecht) over Gumienny

19 december 2015 19:42 - Serge Gumienny zal zondagmiddag de topper tussen Club Brugge en Anderlecht leiden. Bij de paars-witte aanhang zorgt dat voor heel wat ergernis, maar die blijkt ongegrond.

Gumienny is duidelijk niet geliefd bij de Anderlecht-supporters. Zij hebben het gevoel dat hun ploeg altijd benadeeld wordt als de 43-jarige Truienaar het fluitje toegewezen krijgt.

Feit is dat Club in eigen huis nog nooit verloor wanneer Gumienny de clash tegen Anderlecht dirigeerde. Vijf keer won blauw-zwart en drie keer eindigde de topper in Jan Breydel onbeslist.

Toch kan het argument van de Anderlecht-aanhang meteen van tafel geveegd worden. Paars-wit won in eigen huis immers ook drie van de vijf duels die Gumienny floot. Twee keer werd het een gelijkspel in het Astridpark. Gelijkaardige cijfers dus, die grofweg aan het thuisvoordeel toegeschreven kunnen worden.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.