Denswil bedankt Clement voor progressie

Denswil bedankt Clement voor progressie

10 december 2015 06:11 - From zero to hero. Zo kan je de passage van Stefano Denswil bij Club Brugge tot dusver het best omschrijven. HLN strikte de Nederlandse verdediger voor een interview.

“Ik had het echt moeilijk in het begin. Ik wilde me absoluut bewijzen, terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Want dan maak je onnodige fouten”, vertelt Denswil. Vooral het tactische aspect kreeg hij maar niet onder de knie. “Bij Ajax ging het vooral over uitvoetballen. Hier moet er in de eerste plaats verdedigd worden. Ik had mijn eigen visie, maar uiteindelijk ben ik gaan inzien dat die visie niet juist was.”

“Toen ik geblesseerd was, zag ik vanop de tribune ook beter wat te doen op het veld. Dat hielp een stuk, maar vooral ook het feit dat ik mijn eigen matchen ging analyseren op dvd. Bij Ajax deed ik dat met Jaap Stam, bij Club met Philippe Clement.” Met succes, zo blijkt. “Als je ziet hoe we nu verdedigen en hoe vaak we de nul houden, is het wel gelukt, denk ik. Ik ben hier meer verdediger geworden dan in Nederland”, besluit Denswil.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.