Gumienny verklaart dubieuze fases: “Suarez was sneller op de bal”

Gumienny verklaart dubieuze fases Suarez was sneller op de bal

20 december 2015 17:56 - De clash tussen Club Brugge en Anderlecht was er eentje die nog lang zal nazinderen. Na de wedstrijd ging het vooral over Serge Gumienny, die achteraf zijn dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen verklaarde.

Club Brugge had in de eerste helft een penalty kunnen krijgen toen Vossen door Deschacht onderuit gehaald werd. “Ik heb geen penalty gefloten omdat Vossen in zijn draai uitglijdt. Ik oordeelde dat Deschacht geen overtreding maakte. Evenmin was het een schwalbe van Vossen”, vertelt hij aan HLN.

In de tweede helft werd een doelpunt van Okaka afgekeurd. “Okaka komt terug uit buitenspel – weliswaar ver van de bal – maar is de enige speler die Engels vervolgens onder druk zet. Hij haalt dus voordeel uit zijn situatie. Ik beschouwde dit als één langgerekte fase waar hij de verdediger rechtstreeks onder druk zette. Zou er een andere speler betrokken zijn geweest, dan was dit geen buitenspel.”

Tot slot kreeg paars-wit wel een strafschop toen Meunier in duel ging met Suarez. Nochtans raakte de rechtsback van blauw-zwart eerst de bal. Toch wil Gumienny van geen wijken weten. “Suarez was sneller op de bal en krijgt een duw van Meunier. Ik vind dit een strafschop”, besluit hij.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.