Vandenbempt: “Bolingoli viel door de mand, maar hij heeft een excuus”

Vandenbempt Bolingoli viel door de mand, maar hij heeft een excuus

16 december 2015 10:25 - Club Brugge ging afgelopen zondag kansloos onderuit op Sclessin. Boli Bolingoli, die de geblesseerde Laurens De Bock verving, was achteraf de gebeten hond. Peter Vandenbempt analyseert.

“Een knelpuntberoep lijkt het wel, de linksbackpositie bij Club Brugge. Pech natuurlijk met de blessure van eerste keuze De Bock, maar Bolingoli viel (alweer) zwaar door de mand”, opent Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine.

“Bolingoli heeft wel het excuus dat hij eigenlijk geen linksachter is, maar voor het overige zijn er toch heel wat mankementen. Veel goeie wil, maar positioneel slecht, onhandig in de duels, domme en overbodige overtredingen en slordig in het uitvoetballen. Preud’homme is niet te benijden met dat materiaal”, gaat de analist verder.

“En dan te weten dat in het moderne topvoetbal de flankverdedigers vaak cruciale pionnen zijn om te gaan voetballen. Nee, dan toch maar De Bock”, aldus Vandenbempt. Bij aartsrivaal Anderlecht, zondag de tegenstander van blauw-zwart, ziet de analist identiek hetzelfde probleem. “Onverklaarbaar hoe N’Sakala in Tottenham uit het niets een beresterke prestatie leverde en nadien weer de verdediger werd die al aan de uitgang stond. Dan – in afwachting van Obradovic – toch maar Acheampong.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.