Verheyen prijst Club-fans: “Dankzij hen al op voorhand gewonnen”

Verheyen prijst Club-fans: "Dankzij hen al op voorhand gewonnen"

15 december 2015 06:43 - Club Brugge heeft met 10 op 30 buitenshuis een serieus uitcomplex. Club-icoon Gert Verheyen ging op zoek naar een verklaring én remedie voor het probleem.

Club is in eigen huis met 27 op 27 ongenaakbaar, maar knoeit op verplaatsing kwistig met de punten. “Het publiek speelt een enorme rol. Als wij vroeger in de spelerstunnel stonden en ons thuispubliek hoorden, hadden wij al op voorhand gewonnen”, verklaart Verheyen in het Nieuwsblad.

“Geen haar op ons hoofd dat eraan dacht dat we zouden verliezen. Het beste bewijs: de derby’s tegen Cercle. Speelde Cercle officieel thuis, dan voelde het als een uitmatch. Zelfs al zaten we in onze eigen kleedkamer. Maar het publiek dat minder in getale was, dat voelde je.”

Volgens Verheyen is het uitcomplex zeker niet de fout van Michel Preud’homme. “Vorig jaar heeft Club op verplaatsing wél reeksen neergezet, dus aan hem ligt het niet.” De ex-aanvaller weet tot slot hoe Club het tij kan keren. “Je boezemt een tegenstander angst in door reeksen te boeken. Als je jezelf onoverwinnelijk waant, ben je al halfweg. Maar als je slechte herinneringen hebt of nog maar denkt dat het een moeilijke avond wordt, denk je daar evenzeer aan.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.