Zoveel winst maakte Club vorig boekjaar

Zoveel winst maakte Club vorig boekjaar

24 december 2015 07:06 - Woensdagavond gaf de Nationale Bank van België haar cijfers vrij over onder meer Club Brugge. Daaruit blijkt dat blauw-zwart er een degelijk financieel jaar heeft opzitten. 

De omzet van Club is vorig boekjaar (tot en met 30 juni 2015) met 10 miljoen gestegen naar een totaal van 37 miljoen euro. Dat zorgt voor één miljoen euro winst. De personeelskosten nemen met 26,5 miljoen euro de grootste hap uit de gerealiseerde omzet. Niet onlogisch, gezien het feit dat Club meer dan 100 werknemers in dienst heeft.

Al bij al kan Club dus tevreden terugkijken op de financiële situatie van vorig jaar. Er was immers geen hoofdsponsor en enkel Vadis en Lestienne behoorden tot de uitgaande transfers. Bovendien vielen er ook heel wat inkomende transfers te noteren. Door de winst van één miljoen euro is het totale overgedragen verlies van vorige boekjaren gedaald van 14,5 naar 13,5 miljoen euro.

Wat betreft boekjaar 2015-2016 ziet het er goed uit voor blauw-zwart. De kwalificatie voor de Play-Offs van de Champions League, het behalen van de groepsfase in de Europa League en enkele aanzienlijke uitgaande transfers voorspellen een belangrijke positieve impact op het resultaat van volgend jaar.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.