Agu looft Brugse fans: “Jan Breydelstadion is zo levendig!”

Agu looft Brugse fans Jan Breydelstadion is zo levendig!

23 januari 2016 08:02 - Mikel Agu veroverde op korte tijd heel wat Brugse supportersharten. En de 22-jarige Nigeriaan heeft het zelf ook helemaal naar zijn zin in Brugge. 

Agu stond enkele jaren geleden nog aan de zijde van Steven Defour tijdens Porto – Benfica, maar is niet onder de indruk van die wedstrijd. “Die match tegen Moeskroen was mooier dan die topper tegen Benfica. Het Jan Breydelstadion is zo levendig, het publiek is er actiever dan in Porto”, vertelt Agu in Het Nieuwsblad.

En die supportersstijl lijkt Agu wel te bevallen. Hij is immers een krachtmens pur sang en brengt een dosis gezonde agressiviteit in de ploeg. Zo liet hij zich in de oefenmatch tegen AZ opmerken met een vlijmscherpe tackle. “De spelers vertelden me dat als ik die tackle in België gedaan zou hebben, ik meteen zou mogen gaan douchen”, lacht Agu.

“Ik ben gezond agressief, maar niet dom. In mijn carrière heb ik nog nooit een ­rechtstreekse rode kaart gepakt. Ik ben gewoon een speler die graag op kracht speelt. Met Hans ­Vanaken en Ruud Vormer ga ik graag in duel, maar tegen Thomas Meunier heb ik het wel moeilijk”, besluit de goedlachse Nigeriaan, die een verlengd verblijf bij Club wel ziet zitten.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.