Borkelmans krijgt levenslang rijverbod, boete en celstraf

Borkelmans krijgt levenslang rijverbod, boete en celstraf

19 januari 2016 19:39 - Jelle Borkelmans is veroordeeld tot een levenslang rijverbod, een geldboete en een effectieve celstraf voor het rijden onder invloed van cocaïne en cannabis. Bovendien zit de zoon van assistent-bondscoach Vital Borkelmans momenteel al in de gevangenis vanwege zijn betrokkenheid bij de vechtpartij tussen Club- en Napoli-fans.

Begin januari vorig jaar testte de jonge Bruggeling positief op het gebruik van cocaïne en cannabis. Volgens de rechter is Jelle daarom ongeschikt om in de toekomst nog een voertuig te besturen. Daarbovenop kreeg hij een boete van €2.400 en een effectieve celstraf van drie maanden. Dat weet Het Nieuwsblad.

Zijn advocaat, Walter Van Steenbrugge, verdedigde door aan te halen dat de situatie van Jelle intussen sterk verbeterd is. Zo stelde hij een fysiek en maatschappelijk onderzoek voor om de toestand van zijn cliënt te evalueren. De rechter wenste hier echter niet op in te gaan. “Dit is een snoeiharde straf die zowel privé als professioneel voor grote problemen zorgt”, aldus Van Steenbrugge.

Andere verdachten wel vrijgelaten

Wat betreft de vechtpartij met Napoli-supporters moet Jelle, samen met twee andere verdachten, nog in de cel blijven. Vijf andere verdachten werden onder voorwaarden vrijgelaten. Zij mogen tijdelijk geen alcohol drinken en hun woning ’s nachts niet verlaten. Ze mogen ook geen wedstrijden van Club bijwonen en moeten daarnaast twee uur voor en twee uur na elke wedstrijd thuisblijven.

“We hebben vanochtend de videobeelden kunnen bekijken. Daarop kan je absoluut niet zeggen dat mijn cliënt daar slagen heeft toegebracht”, aldus de advocaat van Jelle. Wellicht heeft zijn strafblad een bepalende rol gespeeld in de beslissing van de rechter.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , ,

Comments are closed.