Butelle doet even goed als Neuer

Butelle doet even goed als Neuer

03 januari 2016 02:45 - De eerste wintertransfer van Club luistert naar de naam Ludovic Butelle. De 32-jarige Fransman vertrok enigszins verrassend bij Ligue 1-revelatie Angers, waar hij een erg sterke eerste seizoenshelft keepte.

De kersverse Brugse doelman hield dit seizoen al elf keer zijn netten schoon. Als we de vijf grootste Europese competities er even bij nemen, valt op dat slechts drie andere doelmannen Butelle evenaren: Manuel Neuer (Bayern München), Jan Oblak (Altético Madrid) en Samir Handanovic (Inter). Dat weet Het Nieuwsblad.

Butelle presteerde dit seizoen wat clean sheets betreft dus beter dan topkeepers als David De Gea (Manchester United), Petr Cech (Arsenal), Gianluigi Buffon (Juventus), Claudio Bravo (Barcelona) en Pepe Reina (Napoli). Liverpool-doelman Simon Mignolet telt 7 clean sheets, terwijl Thibaut Courtois nog maar één keer zijn netten schoon kon houden. Al was het sluitstuk van Chelsea natuurlijk lange tijd out met een knieblessure.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.