Butelle verklaart waarom hij voor Brugge koos: “Niet voor het geld”

Butelle verklaart waarom hij voor Brugge koos: "Niet voor het geld"

09 januari 2016 04:29 - Club Brugge tastte diep in de buidel voor Ludovic Butelle, maar de ervaren doelman trok naar eigen zeggen niet voor de centen richting Jan Breydel. 

“Er wordt gezegd dat ik voor het geld vertrokken ben bij Angers, maar het belangrijkste voor mij was het sportieve”, maakt Butelle meteen duidelijk. “Voor een speler is het enorm opwindend om te weten dat je voor de titel gaat spelen en je naam in de geschiedenis van een club kan bijschrijven.”

“Bovendien is er de kans om de Champions League te halen, de mooiste Europese competitie die er is. Wellicht mijn laatste kans”, beseft de 32-jarige Fransman. “En ik heb echt geen zin meer om tegen de degradatie te strijden. Of om tweede viool te spelen.” Butelle kreeg ook een lucratief aanbod van PSG voorgeschoteld, maar dat interesseerde hem niet. “Daar zou ik pas tweede of zelfs derde doelman worden. Maar ik wil niet terug naar af.”

“Ik ben door omstandigheden (de milt van Butelle ontplofte op zijn 21ste, nvdr) afgezakt naar tweede klasse om mijn carrière te herlanceren. Nu ben ik op mijn allerbeste niveau geraakt. Wat me vandaag overkomt, daar profiteer ik maximaal van. Maar ik heb er ook keihard voor gewerkt”, besluit Butelle in HLN.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.