Club-fans opgepakt na betrokkenheid vechtpartij

Club-fans opgepakt na betrokkenheid vechtpartij

15 januari 2016 05:32 - Acht Club-fans zijn donderdagochtend opgepakt voor hun betrokkenheid bij een grote vechtpartij na de Europese thuiswedstrijd tegen Napoli. Naar verluidt hebben de supporters in kwestie een groep Italiaanse fans aangevallen.

In alle vroegte vonden er donderdag acht huiszoekingen plaats in Brugge, Vlaams-Brabant en Limburg. Volgens Het Nieuwsblad werden daarbij acht personen opgepakt. De meeste van hen waren bij de politie en de voetbalcel al gekend.

Renaat Landuyt besliste om de wedstrijd tussen Club en Napoli omwille van terreurdreiging achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Een beslissing die tot heel wat frustratie zorgde bij de blauw-zwarte aanhang. Na de met 0-1-verloren wedstrijd zouden zo’n 30 Club-hooligans een paar Italiaanse fans aangevallen hebben in het centrum van Brugge. Die kregen stevige klappen en moesten naar verluidt zelfs naar het ziekenhuis gebracht worden.

Alle verdachten werden voor de onderzoeksrechter geleid. Voorlopig is nog niet duidelijk hoeveel van hen ook effectief aangehouden werden en bijgevolg binnenkort voor de raadkamer zullen moeten verschijnen.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.