Club gaat in extremis op zoek naar targetman

Club gaat in extremis op zoek naar targetman

26 januari 2016 04:54 - Club Brugge heeft met 47 doelpunten de meest productieve aanval in de Jupiler Pro League. Vooral Abdoulay Diaby (11) en Jelle Vossen (9) hebben een groot aandeel in dat mooie doelpuntenaantal. De derde spits, Leandro Pereira, staat nog steeds droog en ligt tot overmaat van ramp nog een tijdje in de Brugse lappenmand. Club is dan ook vastberaden om nog een nieuwe spits aan te trekken. 

Diaby en Vossen lossen de verwachtingen meer dan behoorlijk in, maar de vraagtekens rond Pereira blijven. Bovendien kon de Braziliaan zich vanwege een enkelblessure niet bewijzen op zijn ‘examenweek’ tijdens de winterstage in San Roque.

“Als het nodig is, zullen we nog iets doen op de transfermarkt”, predikte Mannaert voor de winterstage. Dat moment lijkt nu gekomen. Michel Preud’homme en het bestuur willen volgens HLN het zekere voor het onzekere nemen. In aanloop naar Waasland-Beveren – Club Brugge vertelde de Brugse coach nochtans dat hij zijn kern compleet acht.

Mogelijk nóg een transfer

Volgens diezelfde krant valt in makelaarskringen te horen dat Club zoekt naar een stevige aanvaller, die letterlijk weegt op een verdediging. Een type Depoitre (Gent), Okaka (Anderlecht) of Santini (Standard) met andere woorden.

Omdat er nauwelijks nog tijd is (op 1 februari middernacht sluit de wintermercato), zoekt blauw-zwart naar een spits die onmiddellijk een meerwaarde is. Club wil zo een nieuwe ontgoocheling in de play-offs vermijden. Zelfs een tweede transfer – naast een nieuwe aanvaller – zou niet uitgesloten worden.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.