Club geraakt niet voorbij AZ op winterstage

Club geraakt niet voorbij AZ op winterstage

07 januari 2016 17:49 - Op de vijfde dag van de winterstage stond er een korte ochtendtraining en een oefenwedstrijd tegen AZ op het programma. Bij de Nederlanders liep er met ex-Anderlecht-trainer John van den Brom een oude bekende langs de zijlijn.

Michel Preud’homme stuurde deze basiself tussen de lijnen: Bruzzese – Meunier, Castelletto, Duarte, Denswil – Simons, Vormer, Vanaken – Gedoz, Vossen en Dierckx.

Blauw-zwart begon slordig aan de match en kwam niet tot voetballen. De 2-0-achterstand na een klein half uur was dan ook een logisch gevolg. Vlaar en Henriksen namen de doelpunten van de twaalfde uit de Eredivisie voor hun rekening.

In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Club beter in de wedstrijd. Dat werd beloond met twee doelpunten: Dierckx nam de aansluitingstreffer voor zijn rekening en Gedoz maakte gelijk vanop de stip.

Na de pauze koos Preud’homme voor tien nieuwe namen (enkel Dierckx bleef staan): Butelle – Cools, Mechele, Engels, De Bock – Agu, Claudemir, Coopman – Refaelov, Dierckx en Izquierdo.

Butelle werd bij zijn debuut niet al te vaak op de proef gesteld, maar reageerde alert wanneer het nodig was. Het jonge verdedigingsduo Engels-Mechele zorgde na de pauze voor meer stabiliteit achterin. Voorts vielen ook Cools en Agu in positieve zin op. Ondanks overwicht van blauw-zwart bleef de 2-2-ruststand op het scorebord staan.

Bekijk hier samenvattingen van Club Brugge – AZ

Butelle: “Resultaat is niet van belang”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.