Club heeft akkoord met Poulain

Club heeft akkoord met Poulain

20 januari 2016 05:39 - Club Brugge lijkt zijn tweede winterversterking beet te hebben. Na Ludovic Butelle, zou nu ook Benoît Poulain richting Jan Breydel trekken.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Club een akkoord met Poulain over een meerjarig contract. Blauw-zwart troeft zo AA Gent, Anderlecht én Oostende af in de strijd om de Kortrijk-verdediger.

Er zou namelijk een mondeling akkoord zijn met de 28-jarige Fransman over een contract van 3 of 3,5 seizoenen. De duur van de verbintenis hangt immers af van het moment van de overgang. Poulain is in juni transfervrij, maar als Club en Kortrijk het in januari nog met elkaar eens raken over het transferbedrag, kan de verdediger ook nu al naar Brugge verhuizen.

Kortrijk wil minstens 250.000 euro vangen voor Poulain, maar het is erg twijfelachtig of Club dat wil betalen. Binnen een half jaar hebben ze hem immers gratis. Mocht dat laatste scenario het geval zijn, dan zal de Fransman nog zes maanden tegen zijn zin in het Guldensporenstadion moeten verblijven.

Nieuw systeem?

De komst van Poulain moet Michel Preud’homme meer mogelijkheden geven in het verdedigende compartiment. De concurrentie is groot, maar mogelijk wil de Brugse coach binnenkort met drie centrale verdedigers spelen, een tactische variant die ook Hein Vanhaezebrouck toepast bij Gent. Met Poulain, een heel slimme voetballer, behoort die veldbezetting alleszins tot de mogelijkheden.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , ,

Comments are closed.