Club-spelers nemen het op voor Cools: “Moeten hem steunen”

Club-spelers nemen het op voor Cools: "Moeten hem steunen"

22 januari 2016 08:08 - Club moest donderdagavond al na 23 minuten met zijn tienen voort. Gelegenheidslinksachter Dion Cools had immers een stift van Sven Kums met zijn hand uit doel geranseld. Zo moest blauw-zwart nog meer dan een uur met een mannetje minder strijden, maar niemand nam de 19-jarige verdediger iets kwalijk.

Al bij al pakte de opvallende actie van Cools goed uit, zeker omdat Butelle de strafschop van Kums stopte. Maar vanzelfsprekend had het ook helemaal anders kunnen lopen. “Dion heeft zich opgeofferd voor de ploeg”, vertelt Diaby in Het Nieuwsblad.

“Door zijn actie bleven we in de wedstrijd. Het had anders kunnen aflopen, maar gelukkig nam hij dat risico”, aldus de Franse Malinees. Ook geen verwijten van Vormer aan het adres van Cools. “Achteraf gezien is het goed dat Dion dat gedaan heeft. Op dat moment moesten we in de wedstrijd blijven.”

Refaelov reageerde tot slot iets gematigder. “Als de doelman de strafschop pakt, dan was dit de beste keuze. Maar indien het 1-0 werd met tien man, dan was het lastiger. Het is natuurlijk een reflex van Dion. We moeten hem nu steunen in deze periode”, besluit de Israëliër op de officiële website.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , , , ,

Comments are closed.