Jeurissen laat zijn licht schijnen op strafschopfase Butelle

Jeurissen laat zijn licht schijnen op strafschopfase Butelle

22 januari 2016 08:27 - Club Brugge ging donderdagavond in de slotminuten onderuit in de Ghelamco Arena, nadat Sven Kums via de rug van Bjorn Engels de 2-1-eindstand op het bord zette. Nochtans ging er handspel van de Buffalo’s aan de winning goal vooraf. Maar na de match werd er enkel over de strafschopfase van Butelle uitvoerig gedebatteerd.

Zo werd zelfs ex-ref en ex-scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen opgebeld om de fase te becommentariëren. “Butelle was veel te vroeg weg. Die strafschop moet altijd hernomen worden”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “De doelman mag enkel bewegen op zijn lijn. Vroeger mocht zelfs dát niet, want toen moest hij volledig stil blijven staan.”

“Maar Butelle was al anderhalve meter vóór zijn lijn. Ik begrijp niet dat die vijfde scheidsrechter (Laurent Colemonts, nvdr) dat niet heeft gesignaleerd. Het is net één van zijn taken om de keeper te bewaken. Hij stond er misschien vier meter vanaf, hij moet het toch gezien hebben?”, besluit Jeurissen. Volgens Vanhaezebrouck overrulede Wouters het signaal van Colemonts, die langs het doel opgesteld stond.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , , ,

Comments are closed.