Landuyt over stadiondossier: “Het is op eieren lopen”

Landuyt over stadiondossier Het is op eieren lopen

03 januari 2016 05:27 - Renaat Landuyt, die intussen kan terugblikken op drie jaar burgemeesterschap, heeft nog eens een woordje uitleg gegeven bij de huidige stand van zaken in het stadiondossier van Club Brugge.

“Al wat tijdens de verkiezingsdebatten van 2012 ter discussie stond, is nu principieel beslist. Het gaat over meer dan zes dossiers, waaronder het voetbalstadion (definitieve ruimtelijke ordening begin 2016)”, opent Landuyt in Krant van West-Vlaanderen.

“Dat is echter ook het moeilijkste dossier”, gaat de sp.a-politicus verder. “Eerst onderhandelden we een nieuw akkoord over het gebruik van het huidige stadion: alle kosten voor de verenigingen. Daarna dienden we binnen en buiten Brugge een akkoord over de locatie te bereiken. Het is nu aan de Vlaamse regering om dit eerdaags te bezegelen, zonder procedurefouten.”

“Ondertussen bereiden we ons voor op de onteigeningen en stellen we een studiebureau aan om het huidig stadion daarna om te bouwen, zodat het door Cercle en ook door anderen gehuurd kan worden”, gaat hij verder.

“Het komt erop aan om de neuzen van alle spelers in eenzelfde richting te krijgen en te houden. Het blijft op eieren lopen. Ik hoop dat de collega’s niet te vroeg grote verklaringen zullen afleggen. Zwijgen totdat het dossier gerealiseerd is, is goud waard. Maar zwijgen is niet iedereens grootste gave.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.