OFFICIEEL: Ryan Donk heeft toptransfer en miljoenencontract beet

Ryan Donk heeft toptransfer en miljoenencontract beet

05 januari 2016 15:59 - Ryan Donk, die van 2009 tot 2013 voor Club Brugge uitkwam, verlaat Kasimpasa om bij Galatasaray aan de slag te gaan. Hij tekent er een contract tot medio 2018.

De ex-verdediger van Club Brugge, die ook als middenvelder uit de voeten kan, groeide al snel uit tot één van de absolute sterkhouders bij Kasimpasa. De Nederlander vond dit seizoen 2 keer de weg naar doel voor de vierde in de Süper Lig. In totaal scoorde hij 11 stuks op 2,5 jaar tijd voor Kasimpasa.

Galatasaray, zijn nieuwe werkgever, doet met 30 punten precies even goed als Kasimpasa. De Turkse topclub betaalt 2,5 miljoen euro voor de 29-jarige Donk, die landgenoot Wesley Sneijder tegen het lijf loopt bij de Turkse landskampioen.

Ook op financieel vlak zet Donk een grote stap voorwaarts. Hij zal bij Galatasaray 1,5 miljoen euro per jaar verdienen en krijgt daarbovenop ook nog eens 15.000 euro per gespeelde wedstrijd. Dat meldt de officiële website.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.