Preud’homme beoordeelt winterstage van Butelle, Vanaken en Agu

Preud'homme beoordeelt winterstage van Butelle, Vanaken en Agu

11 januari 2016 21:55 - De Brugse delegatie is zojuist gearriveerd in Zaventem. Michel Preud’homme pikt er enkele spelers uit voor een korte beoordeling en blikt zo terug op een zware, maar geslaagde winterstage. 

Eerst en vooral was er natuurlijk winteraanwinst Ludovic Butelle. Hij lijkt op het eerste zicht weinig tot geen aanpassingsproblemen te hebben. “Het is een heel open jongen die goed in de groep ligt”, verklaart Preud’homme in HLN.

De komst van de vocale Fransman prikkelde Sébastien Bruzzese alvast om ook communicatiever voor de dag te komen. “In het voetbal kun je voortdurend van elkaar leren. Maar je moet het wel oppikken”, aldus de Brugse coach. Wie we zaterdag tussen de palen mogen verwachten tegen Moeskroen, blijft nog een verrassing. “Het heeft geen zin om nu al te speculeren.”

Daarnaast had Preud’homme het ook over middenvelders Hans Vanaken en Mikel Agu. De huurling van FC Porto kwam naar Brugge met een voetbreuk, maar kon op winterstage een eerste keer laten zien wat hij in zijn mars heeft. “Agu heeft kwaliteit en bezit vinnigheid, maar het is voor hem niet simpel om in twee weken te leren en te doen wat Vormer, Claudemir en Simons al langer doen. Het middenveld is onze draaischijf, hé. Het is afwachten hoe hij verder evolueert. Ik ben alleszins blij met hoe Vanaken steeds meer zijn draai begint te vinden.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , ,

Comments are closed.