Brugse fans hard aangepakt door politie: “Behandeld als criminelen”

Brugse fans hard aangepakt door politie Behandeld als criminelen

28 februari 2016 20:00 - Club Brugge zag zijn knappe zegereeks in de Cristal Arena strandden. Maar bovenop de 3-2-nederlaag werden heel wat Brugse supporters ook nog op een onaangename verrassing getrakteerd in Genk.

Zo werd onder meer supportersgroep North Fanatics hard aangepakt door de politie. Alle aanwezigen van de supportersclub werden één voor één gefouilleerd. Daarnaast fotografeerde de politie elke identiteitskaart en werden er foto’s genomen van de Brugse fans. In die mate zelfs dat enkele supporters met en zonder zonnebril moesten poseren. Portefeuilles, jassen en zelfs schoenen werden ondersteboven gehaald.

“Deze routine gebeurt normaal gesproken bij mensen die naar de gevangenis moeten. We werden echt behandeld als criminelen. En dat voor onschuldige voetbalsupporters die naar een match van hun favoriete ploeg gaan kijken”, klinkt het bij de supportersgroep. Niet enkel North Fanatics, maar ook andere supportersgroepen werden uitvoerig gecontroleerd. Sommige supporters misten daardoor de aftrap van de wedstrijd.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.