Jan Mulder plakt waanzinnig prijskaartje op Bjorn Engels

Jan Mulder plakt waanzinnig prijskaartje op Bjorn Engels

09 februari 2016 03:08 - Gigantisch hoge transferbedragen zijn in het hedendaagse voetbal niet meer weg te denken. Maar sinds kort roert ook het Chinese voetbal zich op de transfermarkt. De tv-rechten stegen er op één jaar tijd met maar liefst 2222%. Onder meer daardoor worden de meest onwaarschijnlijke sommen betaald om topvoetballers naar de Chinese Super League te halen.

Jan Mulder begrijpt er alleszins helemaal niets van. “Ik zag dat een speler als Alex Teixeira van Shakhtar Donetsk naar China trok voor 50 miljoen euro (naar Jiangsu Suning FC, nvdr)… Heeft iemand hem ooit zien spelen?”, vroeg hij zich luidop af in Extra Time.

“Dan moet je alles herbekijken”, gaat hij verder. “Bjorn Engels is minstens 60 miljoen euro waard op de Chinese markt. En dan speelt hij nog maar in de achterhoede. Charly Musonda Junior? 100 miljoen euro!” Maar daar wilde de Brugse verdediger niet van weten. “Ik ben te ambitieus om naar China te trekken”, antwoordde hij kort en bondig.

Mulder vond het tot slot vreemd dat Arsenal-trainer Arsène Wenger over de economische macht van de Chinezen spreekt, terwijl geld al jaren de Premier League beheerst. “Daarom hoop ik ook dat de Chinezen de hele Premier League zullen overnemen”, provoceerde de Nederlandse analist. “Extra Time in China? Ja, met Jan Muldel dan”, lachte Filip Joos.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.