Preud’homme telt de op één na meeste bekerfinales

Preud'homme telt de op één na meeste bekerfinales

05 februari 2016 06:06 - Door de Brugse zege tegen AA Gent mogen Michel Preud’homme en zijn manschappen zich opmaken voor de bekerfinale tegen Standard. 

Preud’homme staat daardoor al voor de achtste keer in de finale van de Beker van België. Vier keer was hij erbij als speler en straks dus ook vier keer als coach. De Luikenaar moet wat die statistiek betreft alleen Hugo Broos laten voorgaan. Broos was namelijk betrokken in tien finales: zes keer als speler en vier keer als trainer.

Als coach zijn Preud’homme en Broos gedeeld recordhouder met Georges Leekens, Urbain Braems en Trond Sollied. Dat weet Het Laatste Nieuws. Voorts vallen ook de prestaties van Gert Verheyen (8 finales als speler), Dany Verlinden (7 finales als speler), Franky Van Der Elst (6 finales als speler), Lorenzo Staelens (5 finales als speler) en Jan Ceulemans (4 finales als speler en 2 als trainer) op.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.