Rozehnal: “From zero to hero stond in de krant”

Rozehnal From zero to hero stond in de krant

10 februari 2016 04:34 - In 2003 streek David Rozehnal, een op dat moment compleet onbekende, neer in Jan Breydel. De centrale verdediger groeide al snel uit tot basisspeler onder Trond Sollied en beleefde succesvolle tijden bij Club. 

“Hello, how are you? Welcome at Club Brugge.” Met die woorden werd Rozehnal door Timmy Simons verwelkomd bij blauw-zwart. “Alles was anders. De kwaliteit van de trainingen en matchen, het oefenterrein, de stadions… Fantastisch! Een andere sport bijna. Voor een jonge speler die droomde van een voetbalcarrière was dat wat ik op dat moment nodig had”, vertelt de verdediger van Oostende in Sport/Voetbalmagazine.

“Voetballen in het buitenland, de Champions League, de nationale ploeg… En na dat eerste seizoen had ik het alle drie bereikt. Het ging ongelofelijk snel. In augustus speelden we al meteen tegen Borussia Dortmund. Mijn familie zat in Brugge in het stadion, toen we met 2-1 wonnen na een geweldige match. Zware duels tegen Jan Koller, toen al Tsjechisch international, en Márcio Amoroso. En op het middenveld Tomás Rosicky, een fantastische voetballer.”

“En dan die terugwedstrijd, voor meer dan 60.000 toeschouwers, terwijl ik een paar maanden ervoor nog voor 3000 man liep te voetballen. Ik was zenuwachtiger dan nu, dat wel, maar zeker niet bang. Ik weet niet meer waarom Dany Verlinden toen niet in het doel stond, maar we waren wel verbaasd toen we zagen dat Tommy (Tomislav Butina, nvdr) zou starten. Een foutje in het begin, op een terugspeelbal, maar de dag erna stond in de kranten: ‘Butina, from zero to hero’. In de verlengingen kreeg ik rood, maar we wonnen met de strafschoppen. Unbelievable!”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.