Verheyen kan zich weer verzoenen met zijn Club Brugge: “Zo krijg je de fans mee”

Verheyen kan zich weer verzoenen met zijn Club Brugge: "Zo krijg je de fans mee"

Club-icoon Gert Verheyen schoot de voorbije maanden regelmatig met scherp naar zijn geliefde blauw-zwarte kleuren. Met uitspraken als “Vazquez staat wat te wandelen” en “Ik weet niet waarom Bolingoli een contractverlenging kreeg” als uitschieters. Maar woensdag zag Verheyen een heel ander Club.

05 februari 2016 07:28 - Club begon met veel drang naar voren tegen de Buffalo’s. Na nauwelijks een minuut voetballen had blauw-zwart al op voorsprong kunnen staan via Vanaken. “Zo hebben de spelers het publiek volledig achter zich gekregen”, verklaart Verheyen in Het Laatste Nieuws.

“Het was net zoals wij het vroeger deden. Om de fans volledig mee te krijgen, moet je je meteen laten zien in de match, uitstralen dat je het écht wil. En dat hebben ze ook gedaan. Daardoor stond het publiek de hele wedstrijd achter de ploeg.”

Goede voetballen van Gent belet

Voorts had Verheyen ook lovende woorden voor trainer Michel Preud’homme. “Als je tegen een driemansdefensie speelt, moet je keuzes maken”, vertelt de analist. “Ofwel laat je je aanvallers de opkomende flanken volgen, ofwel zet je druk op de centrale verdedigers.”

Club koos voor de tweede optie. “Vanaken, Diaby en Refaelov hebben druk gezet om de opbouw te verstoren. Echt sterk, Gent moest veel vaker dan gewenst de lange bal spelen en kwam veel minder tot voetballen. Gent was zeker niet slecht, maar Club is er zo wel in geslaagd hen het goede voetballen te beletten”, besluit hij.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.