Victor Valdes looft Michel Preud’homme: “Internationale bekendheid”

Victor Valdes looft Michel Preud'homme Internationale bekendheid

05 februari 2016 05:35 - Standard sloeg met de transfer van Victor Valdes de hele voetbalwereld met verstomming. Vooral dankzij sportief raadgever Daniel Van Buyten werd de keeper van Manchester United tot het einde van het seizoen uitgeleend aan de Rouches. Valdes kende het Belgische voetbal al een beetje, maar van Michel Preud’homme weet hij heel wat meer.

“Wie de trainer van Club Brugge is? Michel Preud’homme!”, antwoordt Valdes zonder aarzelen. “Preud’homme is een mythisch figuur en een heel belangrijke doelman in de Belgische voetbalgeschiedenis”, voegt hij er meteen aan toe.

“Hij geniet internationale bekendheid. Ik heb veel respect voor hem als keeper en als coach”, aldus Valdes in HLN. Straks staan de nieuwe doelman van Standard en zijn ploegmaats tegenover Club Brugge in de finale van de Croky Cup.

Een naam die in vergelijking met de Champions League, de Wereldbeker en de Copa del Rey niet meteen als muziek in de oren klinkt. “Tja, die naam… Laten we zeggen dat mijn kinderen blij zullen zijn als we de beker pakken”, lacht Valdes. “Het wordt trouwens mijn eerste bekerfinale. Bij Barcelona is het de gewoonte dat de tweede doelman in de beker keept. Dit is dus nieuw voor mij”, besluit hij.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.