Bekerwinnaar zal serieus langs de kassa passeren

Bekerwinnaar zal serieus langs de kassa passeren

19 maart 2016 07:15 - Zondagnamiddag omstreeks 17.45u weten we of Club Brugge of Standard de Beker van België 2016 op zijn palmares mag schrijven. Hoe dan ook zal de kassa rinkelen bij de bekerwinnaar. 

Vanzelfsprekend is bekerwinst een mooi sportief succes, maar ook de financiële situatie is erg interessant. Nochtans werd destijds wel eens aangehaald dat je de bekerfinale op financieel vlak beter kan verliezen dan ze te winnen. De ticketverkoop wordt immers gedeeld en de verliezer moet geen premies betalen.

Maar het rechtstreekse ticket voor de Europa League brengt daar nu verandering in volgens Het Nieuwsblad. De startpremie voor het toernooi bedraagt maar liefst 2,4 miljoen euro en de bekerwinnaar zal zich daar dus sowieso al van kunnen verzekeren. Bovendien levert puntengewin nog meer geld op in de Europa League. Een overwinning is goed voor 360.000 euro en een gelijkspel brengt 120.000 euro in het laatje.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.

, ,

Comments are closed.