“Dat was Sterchele zijn droomclub, en hij had er de kwaliteiten voor”

Dat was Sterchele zijn droomclub, en hij had er de kwaliteiten voor

29 maart 2016 15:00 - Bijna dag op dag 9 jaar geleden maakte François Sterchele zijn debuut voor de Rode Duivels. Er lag een prachtige carrière voor de spits van Club Brugge in het vooruitzicht, maar op 8 mei 2008 sloeg het noodlot toe.

Sterchele ruilde in juli 2007 Germinal Beerschot voor Club Brugge na een heuse transfersoap. Hij begon erg goed aan zijn Brugse periode en dat was ook enkele topploegen in het buitenland niet ontgaan.

“François tekende voor 5 jaar bij Club Brugge en wilde er prijzen pakken, maar er was al snel buitenlandse interesse. AS Monaco was zeer concreet en ze waren bereid om zes miljoen euro te betalen, zeven zelfs om Club te overtuigen”, getuigt zijn ex-manager, Yuri Selak, in La Dernière Heure.

Volgens diezelfde Selak had de Belgische aanvaller met Italiaanse roots één grote droom in zijn voetbalcarrière. “AC Milan was zijn droomclub. En ik ben ervan overtuigd dat hij daar de kwaliteiten voor had…”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.