Degryse erg kritisch voor Club: “6 spelers ver onder niveau en maar 1 die overeind bleef”

Degryse erg kritisch voor Club 5 spelers ver onder niveau en maar 1 die overeind bleef

21 maart 2016 07:15 - Club Brugge gaf zondag eigenlijk nooit echt de indruk dat het de bekerfinale kon winnen. Enkel na de 1-1 van Refaelov voetbalde blauw-zwart even goed mee. Maar voorts was het toch voornamelijk Standard dat de lakens uitdeelde. Marc Degryse analayseert.

“Bij Club waren veel spelers niet op hun niveau – en niet de minsten. Meunier speelde ronduit zwak. Het is begrijpelijk dat hij niet is opgeroepen door de bondscoach”, vertelt Degryse in HLN. “Bij het eerste doelpunt van Standard liet hij zich aan de binnenkant passeren door Dompé, om vervolgens nog kwaad te zijn op zijn ploegmaats. Hoe wil deze Meunier een transfer naar een betere competitie afdwingen?”

“Voorts had het middenveld van Club het bijzonder moeilijk. Simons speelde een lastige wedstrijd na zijn snelle gele kaart, Vormer was niet de beste Vormer, en wat dan gezegd van Vanaken? Hij ontliep zijn verantwoordelijkheid door vaak de bal niet op te eisen, en als hij dan aan de bal kwam, was hij die even snel weer kwijt. Vanaken heeft het spel niet naar zich toe kunnen trekken.”

“Voorin stelden ook Diaby en Izquierdo teleur”, gaat Degryse verder. “Het enige wat Izquierdo pijn deed, was zijn eigen enkel. Er bleef op offensief vlak maar één speler overeind, vond ik, en dat was Refaelov. Ik kan begrijpen dat de prioriteit van Club Brugge dit seizoen ligt in het behalen van de landstitel, maar dan zullen ze hun niveau dringend moeten opkrikken.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.