Genkse politie verklaart waarom Club-fans aangepakt werden

Genkse politie verklaart waarom Club-fans aangepakt werden

01 maart 2016 04:00 - Vooraleer de topper tussen KRC Genk en Club Brugge van start ging, werden enkele supportersbussen van blauw-zwart staande gehouden voor een uitvoerig onderzoek van de Genkse politie. Daardoor misten sommige fans zelfs de aftrap.

Zondagavond kon je op BlauwZwartFans al lezen dat de Brugse fans eerder die dag hard aangepakt werden door de Genkse politie. Een grote groep supporters werden gefouilleerd, gefotografeerd en moesten hun identiteitskaart laten inlezen. Bovendien werden zelfs portefeuilles, jassen en schoenen ondersteboven gehaald.

Die grote zoekactie leverde de Genkse politie Bengaals vuurwerk en enkele bivakmutsen op. “Er waren ernstige aanwijzingen dat de Brugse supporters verboden attributen bij zich hadden. Dat bleek ook te kloppen, al was niet meteen duidelijk van wie het Bengaals vuur en de bivakmutsen waren”, aldus de Genkse politie.

“Er is dan ook niemand opgepakt. Het staat wel vast dat de supporters in kwestie zich onherkenbaar wilden maken in of buiten het stadion. Wat hun plannen daarbij waren, is minder duidelijk”, besluiten de Limburgse ordediensten in HBVL.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.

, , , ,

Comments are closed.