Geschillencommissie heeft besluit genomen over Diaby

Geschillencommissie heeft besluit genomen over Diaby

29 maart 2016 14:59 - Club Brugge verloor vorige week zondag de bekerfinale met 1-2 van Standard. Een cruciaal moment daarbij was toen Abdoulay Diaby na 55 minuten rood pakte door een ‘natrapbeweging’ te maken richting Milos Kosanovic. Het Bondsparket stelde één speeldag schorsing en een boete van €400 voor, maar blauw-zwart ging in beroep.

Michel Preud’homme oordeelde immers dat Stéphane Badji (Anderlecht) onlangs zijn schorsing van twee speeldagen kwijtspeelde en ook Milos Kosanovic zag zijn rode kaart tegen KV Mechelen kwijtgescholden worden, waardoor hij mee mocht spelen in de bekerfinale.

De Geschillencommissie besliste echter om de schorsing van Diaby niet kwijt te schelden. Hij heeft nu zelfs 2 speeldagen schorsing aan zijn been (waarvan één effectief) en is er normaal gesproken dus niet bij tegen KV Oostende. Zijn boete liep eveneens op tot €800. Club kan wel nog in beroep gaan bij de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.