Mannaert ziet voordeel voor Club in Play-Offs: “Heel belangrijk”

Mannaert ziet voordeel voor Club in Play-Offs Heel belangrijk

14 maart 2016 17:00 - Club Brugge begint ook dit jaar met een voorsprong aan de Play-Offs. Toch lijken de kaarten deze keer enigszins anders te liggen dan vorig seizoen. Toen was blauw-zwart in de laatste rechte lijn richting de landstitel immers uitgeblust door de opeenstapeling van wedstrijden en het uitvallen van enkele sleutelspelers.

“Vorig jaar hebben we bij Club hetzelfde meegemaakt”, opende Mannaert na de kalender bekendmaking. “Toen stonden we na de reguliere competitie ook eerste, maar die stand is niet noodzakelijk het klassement na het einde van de Play-Offs. Na de halvering van de punten weet je dat het belangrijkste gedeelte nog moet komen. Die halvering hoort er nu eenmaal bij. Dat is de formule.”

“Er wachten ons nu heel wat topwedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten”, gaat de algemeen manager van blauw-zwart verder. “We zitten in dezelfde situatie als vorig seizoen en er zijn geen garanties dat we de titel zullen winnen.”

Toch ziet Mannaert één groot voordeel ten opzichte van vorig seizoen. “Het programma is nu minder zwaar dan vorig jaar omdat we geen Europees voetbal spelen. Die frisheid is heel belangrijk. We leven nu toe naar de bekerfinale met minder matchen in de benen. We hebben een kleine voorsprong en we beginnen liever met een voorsprong dan met een achterstand aan de Play-Offs”, besluit hij op de Pro League website.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.