Van Der Elst wikt en weegt titelkansen Club Brugge

Van Der Elst wikt en weegt titelkansen Club Brugge

15 maart 2016 13:00 - Club Brugge heeft de reguliere competitie als leider afgesloten. Blauw-zwart haalde 64 punten: 21 overwinningen, 1 gelijkspel en 8 nederlagen. Ex-speler Franky Van Der Elst analyseert.

“Club Brugge was met 19/36 wisselvallig aan het seizoen begonnen, maar ik denk dat dat te maken had met het zware seizoen van vorig jaar. Club geraakte ver in Europa, won de beker en heeft tot het einde meegedaan voor de titel. De belasting was heel zwaar en daar was Club bij de start van dit seizoen mentaal en fysiek nog niet van gerecupereerd.”

De sterke thuisreputatie van blauw-zwart is ook de analist niet ontgaan. “Slechts één keer thuis verliezen: dat is gewoon sterk. Dat de nederlaag net tegen Anderlecht was, is een beetje jammer, maar dat neemt niet weg dat Club het thuis fantastisch heeft gedaan”, gaat Van Der Elst verder bij Sporza.

“Club heeft met 8 nederlagen eigenlijk wel redelijk veel matchen verloren, maar met dit competitieformat is dat geen ramp. Club blijft één van de grote titelfavorieten. Ze zullen wel beter moeten voetballen in Play-Off I dan vorig jaar. Ik denk dat doorstoten in de Europa League hen vorig jaar de titel heeft gekost. Maar dat excuus hebben ze dit jaar niet meer”, besluit hij.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.