Wetenschappelijk onderzoek voorspelt landskampioen via Belgische voetbalfan

Wetenschappelijk onderzoek gaat na wie kampioen wordt volgens gemiddelde Belgische voetbalfan

31 maart 2016 13:10 - Vrijdagavond worden de Play-Offs op gang getrapt. Voor Club worden het meteen cruciale weken. Blauw-zwart werkt 3 van zijn 4 eerste matchen immers op verplaatsing af. Maar volgens de gemiddelde voetbalfan trekt Club – na 11 jaar – nog eens aan het langste eind in de titelstrijd.

Uit een wetenschappelijk onderzoek van online marktonderzoeksbureau iVOX, Het Laatste Nieuws en Le Soir blijkt dat 55% van de Belgische voetballiefhebbers denkt dat Club kampioen wordt. Bij de blauw-zwarte aanhang zelf ligt dat percentage zelfs op 86%. AA Gent volgt met 22% en Anderlecht vervolledig het podium met 16%. Zo’n 2% ziet KRC Genk, KV Oostende of Zulte Waregem met de titel aan de haal gaan.

Volgens datzelfde onderzoek heeft Club de op één na beste supporters (15%). Blauw-zwart moet zo enkel Standard laten voorgaan (24%). De Gent-aanhang neemt de derde plek in met 14% van de stemmen. Opvallend: de supporters van Anderlecht worden door slechts 7% van de ondervraagden als de beste fans bestempeld.

Afsluiten doen we met enkele conclusies: Vanhaezebrouck wordt beschouwd als de meest bekwame trainer, Standard heeft de meeste hooligans, Anderlecht de beste jeugdopleiding, Oostende met Coucke de populairste voorzitter, Zulte Waregem wordt het vaakst scheidsrechterlijk benadeeld en diezelfde refs fluiten het meest in het voordeel van paars-wit. Tot slot gunt 61% van de Belgische voetballiefhebbers Club het om zich tot landskampioen te kronen.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.