Anderlecht-icoon geeft Michel Preud’homme raad

Anderlecht-icoon geeft Michel Preud'homme raad

Paul Van Himst is met zijn 566 wedstrijden voor paars-wit een echt clubicoon. Na zijn carrière werd hij trainer en had hij Michel Preud’homme nog onder zijn hoede. Van Himst was namelijk bondscoach toen Preud’homme zich op het WK van 1994 in de Verenigde Staten tot beste doelman van de wereld kroonde. 

Van Himst ziet veel verschillen tussen Preud’homme als speler en als coach. “Ik heb Michel als trainer van de Rode Duivels goed gekend. Voor een match, zelfs op het WK, gaf hij nooit de indruk nerveus te zijn. Ik vond hem eerder gesloten. Tegenwoordig is dat net andersom. Als ik hem tegenkom, zal ik hem zeggen dat wat hij daar doet voor zijn bank toch niks uithaalt.”

“Maar hij is niet de enige coach in de Play-Offs die nerveus is. Besnik Hasi kan er ook wat van. Overal houden trainers zich bezig met kritiek op de scheidsrechters en beschuldigen ze die ervan deze of gene ploeg kampioen te willen zien worden. Dat is nogal heftig. Zoiets is niet goed voor hun imago en evenmin voor dat van hun club”, besluit de viervoudige Gouden Schoen in Sport/Voetbalmagazine.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.