Beroepscommissie heeft besluit genomen over Diaby

Beroepscommissie heeft besluit genomen over Diaby

01 april 2016 15:11 - Club Brugge verloor onlangs de bekerfinale met 1-2 van Standard. Een cruciale fase in de match was het moment waarop Abdoulay Diaby na 55 minuten van het veld gestuurd werd door een ‘natrapbeweging’ aan het adres van Milos Kosanovic. Het Bondsparket stelde één speeldag schorsing en een boete van €400 voor, maar blauw-zwart ging in beroep. De Geschillencommissie kende echter geen genade.

Sterker nog, de Geschillencommissie maakte er twee speeldagen schorsing van, waarvan één voorwaardelijk. De boete liep eveneens op tot €800. Michel Preud’homme & co oordeelden echter dat onder meer Stéphane Badji (Anderlecht) onlangs van twee speeldagen schorsing werd vrijgesproken voor een veel zwaardere overtreding. Club tekende dan ook beroep aan tegen de beslissing van de Geschillencommissie en zo verscheen Diaby vandaag voor de Beroepscommissie.

Maar die Beroepscommissie hield zijn been steef. De Brugse topschutter is er morgen tegen KV Oostende dan ook sowieso niet bij. Zijn straf van de Geschillencommissie, namelijk twee speeldagen schorsing waarvan één voorwaardelijk + €800 boete, blijft hetzelfde.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.