“Club moet niet klagen over scheidsrechterlijke beslissingen tegen KVO”

04 april 2016 03:30 - Club Brugge won afgelopen zaterdag met 0-1 van Oostende en pakte zo een belangrijke driepunter buitenshuis. Achteraf was er heel wat te doen over onder meer de rode kaart van Benoît Poulain. Marc Degryse analyseert.

“Club Brugge heeft de beste zaak gedaan dit weekend, want het heeft een uitwedstrijd kunnen winnen. Bovendien waren de omstandigheden tegen KV Oostende zeker niet ideaal. Ik denk dan in de eerste plaats aan die vroege rode kaart voor Poulain, maar het is knap dat Club, ondanks de druk en de man minder, zo makkelijk overeind gebleven is. De positiewissel van Simons, die een rij achteruit schoof, was in dat opzicht cruciaal. Hij zorgde voor rust achterin.”

“Over de scheidsrechterlijke beslissingen moet Club overigens niet klagen”, gaat de analist verder in HLN. “De uitsluiting van Poulain vond ik terecht, terwijl KV Oostende een penalty had kunnen krijgen na een overtreding van Engels op Jordan Lukaku. Naar mijn mening had ref Bart Vertenten de bal daar op de stip moeten leggen.”

Degryse maakte van de gelegenheid gebruik om meteen ook vooruit te blikken naar de Brugse thuismatch tegen de Buffalo’s. “AA Gent moet, in tegenstelling tot Club, met zorgen toeleven naar de topper. Achterin missen de Buffalo’s Mitrovic. Hein Vanhaezebrouck moet hopen dat hij snel weer inzetbaar is. Op het middenveld presteerde Lucas Deaux ondermaats, terwijl voorin Depoitre scherpte mist. Vanhaezebrouck staat voor de belangrijke keuze of hij nu Coulibaly een basisplek moet gunnen. In elk geval kan AA Gent zich geen verlies permitteren in dit zespuntenduel.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.