Club telt niet 4, maar 5 punten voorsprong op AA Gent en Anderlecht

Club heeft geen 4, maar 5 punten voorsprong op Gent en Anderlecht

05 april 2016 13:03 - Club Brugge begon door de 0-1-winst op Schiervelde met een driepunter aan Play-Off 1. Datzelfde kan niet van Gent gezegd worden. De Buffalo’s geraakten in eigen huis immers niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Zulte Waregem. Maar er is nog meer goed nieuws voor blauw-zwart.

Club heeft momenteel 35 punten, Gent 31. Maar door een reglementswijziging hebben Michel Preud’homme en de zijnen eigenlijk 5 punten voorsprong op Hein Vanhaezebrouck & co.

Als Club en Gent op het einde van de rit met een gelijk aantal punten eindigen, is blauw-zwart kampioen. Bij een gelijke stand wordt er immers gekeken naar de ploeg die in de reguliere competitie het hoogst gerangschikt stond: Club dus. Oftewel: Gent moet geen 4, maar 5 punten goedmaken op Club. Als we die redenering doortrekken, kunnen dat zaterdag – mits Brugse winst – 8 punten worden.

Bovendien is er ook een voordeel op Anderlecht. Het puntenaantal van paars-wit werd immers naar boven afgerond na afloop van de reguliere competitie. Bij Club (en Gent) was dat niet het geval en dus heeft blauw-zwart bij een gelijk aantal punten met Anderlecht ook een voordeel op Besnik Hasi en zijn manschappen.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.