Deze Belgische clubs hebben de meeste hooligans

Deze Belgische clubs hebben de meeste hooligans

30 april 2016 01:00 - Hooliganisme bestaat al even lang als het voetbal. De voorbije twee jaar stegen in België het aantal stadionverboden van 600 naar 758. De Voetbalcel probeert echter om het geweld rond voetbalstadions terug te dringen.

Volgens cijfers van Het Laatste Nieuws prijkt Club Brugge bovenaan met 99 hooligans. Antwerp FC volgt met 72 fans die een stadionverbod hebben. Na de tweedeklasser komt Standard met 71 hooligans. Bij de Rouches verdubbelde het aantal supporters met een stadionverbod op één jaar tijd. Ook bij Charleroi (51) en AA Gent (38) is dat het geval.

Bij RSC Anderlecht daalde het aantal stadionverboden van 66 naar 51, al bewees de paars-witte aanhang in KV Oostende dat daar niet meteen positieve gevolgen aan gekoppeld kunnen worden. “De plotse toename wil niet zeggen dat er meer hooliganisme is”, verklaart Cathy Van Den Berghe, hoofd van de Voetbalcel. “Er zijn verschillende redenen, maar alles is te herleiden tot de strikte nultolerantie die de politie doorgevoerd heeft.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , ,

Comments are closed.