‘Fans van Club Brugge beïnvloeden de prestatie van de scheidsrechter’

'Fans van Club Brugge beïnvloeden de prestatie van de scheidsrechter'

19 april 2016 20:30 - Jacky Mathijssen was van 2007 tot 2009 trainer bij Club Brugge en werd opgevolgd door Adrie Koster. De ex-coach van blauw-zwart denkt te weten waarom Club het in eigen huis een stuk beter doet dan op verplaatsing.

“Dat heeft alles te maken met het Brugse publiek”, verklaart Mathijssen in Het Belang van Limburg. “Het mannelijke voetbal van Club Brugge – en dat bedoel ik zeker niet negatief – wordt thuis optimaal ondersteund door de Brugse fans.”

“Door hun fanatisme zorgen ze niet alleen voor meer grinta bij de eigen ploeg – die met succes hoog druk zet bij de tegenstrever – maar beïnvloeden ze ook de prestatie van de bezoekers én vooral de scheidsrechter. Op verplaatsing valt dat weg en speelt Club iets lager. Ze rekenen daardoor meer op een snelle omschakeling. Terwijl ze daar eigenlijk niet de spelers voor hebben.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.