Maes houdt pleidooi voor schorsing Izquierdo: “Tackle langs achter”

Maes houdt pleidooi voor schorsing Izquierdo Tackle langs achter

23 april 2016 03:30 - Club Brugge verloor afgelopen woensdag met 4-2 op het veld van KRC Genk. Achteraf werd er veel nagepraat over de ‘kniestoot’ van José Izquierdo op Sébastien Dewaest. Voor de ene niet eens een overtreding, voor de ander een rode kaart. De meningen zijn dus verdeeld. Peter Maes probeert alvast om de Reviewcommissie in zijn voordeel te laten beslissen.

“Ik vind het niet onbelangrijk dat we in de Play-Offs met gelijke wapens strijden”, vertelt de coach van Genk aan Het Nieuwsblad. “Wat Izquierdo deed, heeft niks te maken met zelfbescherming. Was dat wel zo, dan kon ik nog begrip opbrengen voor zijn actie. Nu niet. Het is duidelijk een tackle langs achter.”

Aangezien de Reviewcommissie maandag de overtredingen van twee speeldagen tegelijk behandelt, zou het dus kunnen dat Izquierdo in de thuismatch tegen Genk geschorst is. “Met de match in Brugge in het vooruitzicht, vind ik het belangrijk dat de juiste sanctie wordt getroffen”, besluit Maes klaar en duidelijk.

Opvallend: Ruslan Malinovsky kreeg eind februari (3-2-winst voor Genk) géén straf voor onderstaande fout – waar nota bene een doelpunt uit voortvloeide – op Stefano Denswil. De Oekraïner werd toen ook niet opgeroepen door de Reviewcommissie.

Ruslan Malinovsky kreeg geen straf voor deze stevige fout op Stefano Denswil

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , ,

Comments are closed.