Maes vergelijkt Brugse fans met die van Genk

Maes vergelijkt Brugse fans met die van Genk

20 april 2016 04:00 - Woensdagavond staat voor Club Brugge de moeilijke verplaatsing naar de Cristal Arena op het programma. Genk won immers zijn laatste 7 thuiswedstrijden. Toch willen Michel Preud’homme en zijn manschappen na de 1-0-nederlaag in het Astridpark aanknopen met een overwinning. Peter Maes denkt dat er straks een belangrijke rol is weggelegd voor de supporters. 

Zo’n 18.000 supporters zullen vanavond afzakken naar de Cristal Arena. “Maak er een heksenketel van”, doet Maes in HLN een oproep aan de Genkse supporters. “Zoals dat in Brugge ook altijd het geval is, zo wil ik dat onze fans ook hun rol gaan spelen.”

Al wil de coach daar niet mee gezegd hebben dat de Genkse fans in het verleden geen rol van betekenis speelden. “Ons publiek heeft dit seizoen al een hele belangrijke rol gespeeld. Zij hebben heel snel gezien dat er een nieuwe wind waait op KRC Genk en hebben dat ook constant ondersteund en positief begeleid. Ik heb dan ook heel veel bewondering en respect voor onze fans.”

MPH als Diego Simeone

Toch beseft Maes dat het publiek bij Club Brugge een nog grotere rol speelt. “Je voelt dat de honger bij Club heel groot is en dat het eigenlijk niet meer mag mislopen. Club hunkert al zó lang naar een landstitel en de supporters gaan heel passioneel mee in dat verhaal. Michel Preud’homme heeft die sfeer trouwens heel goed gecreëerd en in Brugge is dat echt een extra wapen.”

“Net zoals Diego Simeone dat ook doet bij Atlético. Zeker vijftien keer per wedstrijd zweept hij dat publiek op, zover zijn wij nog niet. Wij missen nog een stukje identiteit en stabiliteit, maar dat komt wel als we deze positieve resultaten over een langere periode kunnen neerzetten.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.