Preud’homme stuurt Clement naar persconferentie: “Niets agressiefs”

Preud'homme stuurt Clement naar persconferentie Niets agressiefs

02 april 2016 21:08 - Club Brugge is goed aan zijn Play-Offs begonnen. Het won met zijn tienen met het kleinste verschil op Schiervelde. Achteraf was er vooral veel te doen rond de rode kaart van Benoît Poulain, waarbij Michel Preud’homme wegens protest door scheidsrechter Vertenten naar de tribune werd gestuurd. De Brugse coach stuurde op zijn beurt assistent-trainer Philippe Clement naar de persconferentie.

“Michel heeft me zelf gevraagd om hier zijn plaats in te nemen”, vertelt Clement aan HLN. “Dat komt natuurlijk omdat hij naar de tribune is gestuurd. Omdat ik daardoor het langste langs de lijn heb gestaan, leek dit een logische keuze. Jullie moeten hier zeker geen statement achter zoeken.”

Clement vond de sanctie voor Preud’homme alleszins te zwaar. “Er is eigenlijk heel weinig gebeurd in die fase. Michel heeft niets agressiefs geroepen naar de scheidsrechter, maar hij stond wel al met één voet op het veld. Dat was blijkbaar genoeg om naar de tribune gestuurd te worden. Ik heb niet gezien of er echt fysiek contact was met de scheidsrechter. Maar ik heb hem wel bij de ref weggehaald op dat moment. De fase was toch al voorbij, dus het had geen zin om te blijven protesteren.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , , ,

Comments are closed.