Vanaken is duidelijk over zijn favoriete positie: “Daar voel ik mij het beste”

Vanaken is duidelijk over zijn favoriete positie Daar voel ik mij het beste

28 april 2016 04:25 - Hans Vanaken had even tijd nodig om zijn beste niveau te vinden bij Club Brugge, maar bloeide sinds het vertrek van Victor Vazquez helemaal open. De 23-jarige middenvelder telt intussen 9 goals en 9 assists in alle competities en hoopt die statistieken tijdens de resterende 5 matchen nog wat op te krikken.

“Ik kan gerust zeggen dat ik mij het beste voel als nummer tien”, vertelt Vanaken aan HLN. “Ik speel er tenslotte al vier of vijf jaar quasi onafgebroken. Maar als de coach me ergens anders nodig heeft – zoals op Genk, is dat voor mij ook goed. Ik wil gewoon spelen.”

Tegen Zulte Waregem bewees Vanaken nog maar eens dat zijn kwaliteiten als nummer tien uitstekend uit de verf kunnen komen. Toen Michel Preud’homme hem in de Cristal Arena op rechts posteerde, liep het heel wat stroever.

“Ik geef toe dat ik daar niet mijn beste niveau haal. Het is dan ook niet mijn gewoonte om daar te spelen. Ik besef dat er nog genoeg dingen te leren zijn, waardoor ik rendement kan halen om ook andere posities aan te kunnen. Waar ik zondag zal spelen? Ik hoop als nummer tien, maar ik herhaal: op rechts is ook goed”, besluit Vanaken.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.