Vanaken laat zich uit over titelstrijd: “Zij hebben een dreun gehad”

Vanaken laat zich uit over titelstrijd Zij hebben een dreun gehad

28 april 2016 04:05 - Nog vijf Play-Off-speeldagen resten ons en dan weten we of Club Brugge zijn veertiende landstitel heeft binnengehaald. Hans Vanaken heeft er alvast vertrouwen in.

Club Brugge maakte afgelopen weekend brandhout van Francky Dury en de zijnen. Vanaken was één van de sleutelfiguren die Essevee een forfaitnederlaag aansmeerde. “Die 5-0 is toch een statement. Dat het maar tegen Zulte Waregem is? Zij zijn toch gaan gelijkspelen op Gent… Wij hebben het gewoon heel goed gedaan.”

“Alleen Anderlecht is ons in Jan Breydel in de competitie komen kloppen”, gaat Vanaken verder tegenover HLN. “Dus eigenlijk kan je zeggen dat we ook tegen Genk zeker moeten winnen. Alleen moet elke match gespeeld worden, natuurlijk.”

Helemaal uittellen

De middenvelder is dus op zijn hoede na de 4-2-nederlaag in de Cristal Arena. “We weten dat Genk een gevaarlijke ploeg is. Ze spelen met veel vertrouwen en wilden zich stilletjes aan mengen in de titelrace, maar ik denk dat ze nu wel een dreun hebben gehad. En zondag kunnen we ze helemaal uittellen. Om kampioen te spelen, moeten we die thuismatchen trouwens sowieso winnen. We houden alleszins geen rekening met verlies.”

Als blauw-zwart zondag in een driepunter slaagt, zet het opnieuw een stap richting de vooropgestelde 20 op 30 van Michel Preud’homme. “Dan zitten we perfect op schema. Moet lukken, toch? Zeker met het publiek hier achter ons. Die 25.000 supporters stuwen je vooruit. We wéten dat we het kunnen. Thuis stralen we dat ook uit als groep, misschien moet dat in uitwedstrijden nog iets meer gebeuren.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.